arvid@sifo.no

Søk:

14.12.2016

Hvorfor ofres forbrukerne?

Kommentarartikkel hos Klassekampen
USAs fremtidige president Donald Trump gikk på valg for å stoppe frihandelsavtalen Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP). Det er gode nyheter for norske forbrukere, fordi det var grunn til å frykte at vi ville miste viktige forbrukerrettigheter med lignende frihandelsavtaler, skriver SIFO og Forbrukerrådet i en kommentar.
Les mer

12.12.2016

Moten er død, leve klærne!

Ny artikkel i Syn&Segn

Kan vi bruke bunadene til noe mer og viktigere enn som stumtjenere for nasjonal identitet og konstruert tradisjonsforståelse? Dette er ett av spørsmålene som SIFO-forsker Ingun Grimstad Klepp stiller i en ny artikkel i tidsskriftet Syn&Segn.

Les mer

07.12.2016

Er vi overforsikret?

Nytt prosjektnotat

Over halvparten av de spurte i en ny undersøkelse svarte at de hadde fått tilbud om kjøpsforsikring ved kjøp av elektronisk eller elektrisk produkt. Undersøkelsen viser at de fleste forbrukere ønsker å begrense antallet forsikringer de tegner på vegne av seg selv og husholdet, og overraskende mange sier de har takket nei til tilbud om kjøpsforsikring fordi de har andre forsikringer som vil sikre dem mot tap eller skader. Seks av ti som har brukt reklamasjonsretten, opplevde det som helt uproblematisk å få erstatning. 

Les mer

30.11.2016

– Bør bruke media til å informere om sunt kosthold

Ny rapport om markedsføring av usunne produkter

– Barn og unge bruker mye tid i ulike mediekanaler, og de er interessante målgrupper for mat- og drikkeprodusenter, sier SIFO-forsker Annechen Bugge.

Les mer

24.11.2016

SIFO søker alenemødre til gruppediskusjon om matforbruk

Forbruksforskningsinstituttet SIFO søker alenemammer til gruppesamtaler.

Hva er rimelig mat? Hvor kjøper du den? Hvor lavt matforbruk er mulig?  Vet du dette, og er du alenemamma, vil vi snakke med deg! 

Les mer

Nyhetsarkiv Pressemeldinger
SIFOs Referansebudsjett
Tall om forbruk
→ SIFO Survey
Følg oss på Twitter
Forbruksforskningsinstuttet SIFO Postboks 4 St Olavs plass, 0130 Oslo - Sandakerveien 24 C, Bygg B
tlf: 22 04 35 00 - faks: 22 04 35 04 sifo@sifo.no - Informasjonssjef: Berit N. Fjeldheim