arvid@sifo.no

Søk:

14.01.2015

Forbruket av fisk og grønnsaker er langt lavere enn anbefalingene

- nye forskningsresultater fra SIFO

Bare et mindretall av oss innfrir Helsemyndighetenes anbefalinger om 3-4 middagsporsjoner  fisk eller sjømat og 2-3 porsjoner med grønnsaker i uken. Bare 17 prosent svarte at de spiste fisk og sjømat til middag 3 dager i uken eller oftere. Andelen som spiste 2-3 porsjoner grønnsaker daglig var 15 prosent.  Det er altså et stykke igjen før de ernæringspolitiske målsettingene er nådd.
40 prosent begrunnet sitt lave fiskeforbruk med «lite utvalg i butikken». Det var imidlertid tydelig at kjøtt – og særlig storfekjøtt – er en konkurrent til fisk på tallerkenen. Så mange som 42 prosent mente en viktig begrensning for å spise mer fisk og sjømat, var at de foretrakk kjøtt. Pris og kunnskap ble ikke oppfattet som en like stor begrensning. Det gjorde heller ikke skepsis til produksjonsmetoder

Les mer

08.01.2015

Hvordan nå de ernæringspolitiske målsettingene om økt forbruk av fisk og grønnsaker?

Seminar 15. januar– på Alna Radisson i Oslo.

I forbindelse med avslutningen av forskningsprosjektet «HealthMeal. Possibilities and barriers for increased consumption of fish and vegetable in meals eaten at home and outside home», har Statens institutt for forbruksforskning (SIFO) med samarbeidspartnere invitert til seminar om hvordan man kan legge til rette for økt forbruk av fisk og grønnsaker.

Les mer

06.01.2015

DÅRLIGE KLÆR GIR DÅRLIG VÆR!

foredrag på Kaffistova- tirsdag 6.januar kl 19.00-21.00

I forbindelse med Klimafestivalen §112, skal Ingun Grimstad Klepp fra SIFO  og E. Tone Skårdal Tobiasson, prosjektleder for Tekstilpanelet snakke om klimatemaet DÅRLIGE KLÆR GIR DÅRLIG VÆR!

Alle i Norge vet at det ikke finnes dårlig vær, bare dårlige klær, Men klimautfordringene gjør at været virkelig er i ferd med å bli ikke bare dårlig, men virkelig farlig. Og hva da med klærne, hvilken rolle spiller de – og andre varer i de utfordringene vi nå står ovenfor?

Les mer

19.12.2014

Too Old

Clothes and value in Norwegian and Indian wardrobes

Dette kapittelet av SIFO forskerne Ingun G,Klepp, Lill Vråmo og Kirsi Laitala er trykket i boken Global Textile Encounters edited by Marie-Louise Nosch, Zhao Feng and Lotika Varadarajan. Ancient Textiles Series vol. 20. Oxford: Oxbow Books, 2014.

Kapitlet sammenligner forståelsen og bruken av klær mellom India og Norge. Spesiell vekt legges på alder og verdi, og hva slags anledninger vi og de prioriterer. I Norge er klær for sport og friluftsliv høyt prioritert, mens de i India legger mye vekt på fest.

Les mer

19.12.2014

Wool is a knitted fabric that itches, isn`t it

New SIFO article by Marie Hebrok & Ingun G. Klepp

In this article in Critical Studies in Fashion and Beauty 5 (1) we explore in what way consumers preconceptions of wool influence their ability to recognize it in a fabric. Do we know that it is wool because it itches, or, conversely, does it itch because we think that it is wool?

Les mer

Nyhetsarkiv Pressemeldinger
SIFOs Referansebudsjett
SIFO-survey
SIFO (Org.nr: 971 036 885) Postboks 4682 Nydalen, 0405 Oslo - Sandakerveien 24 C, Bygg B
tlf: 22 04 35 00 - faks: 22 04 35 04 sifo@sifo.no - Informasjonssjef: Berit N. Fjeldheim