arvid@sifo.no

Søk:

06.07.2015

The monopolisation of the Norwegian slot machine

- ny SIFO-rapport

SIFO-forskning viser at monopolisering av det norske spilleautomatmarkedet gjennom Norsk Tipping er en historie om en stat og et selskap som vet hva de ønsker -og gjør hva de vil.  Først og fremst brukes makten de har fått gjennom formelle politiske kanaler.  Det lages også allianser med kompetente bedrifter og organisasjoner som arbeider for å bekjempe en felles fiende; de private operatører og onlinevirksomheter som tilbyr sine spill fra utlandet. Selv om mange aktører er bekymret for utviklingen av monopol, er de positive dersom det så vidt klarer å holde antall problemspillere på et lavt nivå.
 

Les mer

01.07.2015

Frihet, ikke bærekraftig!

Ny artikkel : Studying Sustainable Change: From ABC to Practice

Alternative tenkemåter som kunne tenkes å endre samfunnet i mer bærekraftig retning, blir undertrykket. I stedet forvalter vi kloden med utgangspunkt i filosofien om individets frihet til å velge.

Forskerne Anita Borch, Gunnar Vittersø og Eivind Stø ved Statens institutt for forbruksforskning (SIFO) peker i et nytt forskningsarbeid på at paradigmet kjent som Attitude-Behaviour-Choice (ABC), dominerer måten vi forstår verden på. Paradigmet innebærer at vi legger vekt på friheten til å velge.

Les mer

29.06.2015

Kommersialisering og oppvekst

Rapport: Barn og unge om kropp, kjøpepress og reklame

Barn og unge er opptatt av å ha en sunn og slank kropp, flertallet opplever ikke et press på å ha det nye og fineste og dyreste – og flertallet føler heller ikke at reklame får dem til å mase for å få ting. Men data fra SIFO viser også at det er forskjeller, mellom jenter og gutter, ulike aldersgrupper og for barn som bor i ulike deler av landet.

Les mer

26.06.2015

Barn på smarttelefon og nettbrett

- ny SIFO rapport

Foreldre gjør mye praktisk for å styre barnas bruk av smarttelefon og nettbrett, men ønsker flere råd om hvordan. En ny undersøkelse fra Statens institutt for forbruksforskning (SIFO) beskriver sammenhengen mellom barns tilgang til smarttelefoner og nettbrett og barnas mediebruk og spilladferd.

Les mer

26.06.2015

Forebygging er best

– Å tro at vi kan resirkulere oss ut av en situasjon der vi overproduserer ubrukelige ting, er naivt. Det er gjennom å forhindre at avfall oppstår, at vi kan utrette mest, sier forskere fra Statens institutt for forbruksforskning. 

Les mer

Nyhetsarkiv Pressemeldinger
SIFOs Referansebudsjett
Tall om forbruk
→ SIFO Survey
SIFO (Org.nr: 971 036 885) Postboks 4682 Nydalen, 0405 Oslo - Sandakerveien 24 C, Bygg B
tlf: 22 04 35 00 - faks: 22 04 35 04 sifo@sifo.no - Informasjonssjef: Berit N. Fjeldheim