arvid@sifo.no

Søk:

22.12.2014

SIFOs sentralbord er stengt i romjulen!

Men du finner direktenummer til våre ansatte på SIFOs nettesider www.sifo.no


19.12.2014

Too Old

Clothes and value in Norwegian and Indian wardrobes

Dette kapittelet av SIFO forskerne Ingun G,Klepp, Lill Vråmo og Kirsi Laitala er trykket i boken Global Textile Encounters edited by Marie-Louise Nosch, Zhao Feng and Lotika Varadarajan. Ancient Textiles Series vol. 20. Oxford: Oxbow Books, 2014

Kapitlet sammenligner forståelsen og bruken av klær mellom India og Norge. Spesiell vekt legges på alder og verdi, og hva slags anledninger vi og de prioriterer. I Norge er klær for sport og friluftsliv høyt prioritert, mens de i India legger mye vekt på fest.

Les mer

19.12.2014

Wool is a knitted fabric that itches, isn`t it

New SIFO article by Marie Hebrok & Ingun G. Klepp

In this article in Critical Studies in Fashion and Beauty 5 (1) we explore in what way consumers preconceptions of wool influence their ability to recognize it in a fabric. Do we know that it is wool because it itches, or, conversely, does it itch because we think that it is wool?

Les mer

05.12.2014

Eldres bruk av digitale verktøy og internett

- ny SIFO-rapport
 Majoriteten av eldre innbyggere i Norge har tilgang til internett og 9 av 10 bruker internett daglig /ukentlig på datamaskin. Internettbruken er størst blant yngre eldre dvs 61-70-åringer. Mange har behov for assistanse fra familie og venner, men er motivert for å lære mer.
Dette viser SIFO- rapport « Eldres bruk av digitale verktøy og internett: En landsdekkende undersøkelse av mestring, støttebehov, motivasjon og hindringer» av Dag Slettemeås. Rapporten er utarbeidet av SIFO på oppdrag fra Deltasenteret. Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) og Deltasenteret i Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet lanserer rapporten i en konferanse i dag 8. dese
mber
.
Les mer

02.12.2014

Digitaliseringsfrokost: Motivasjon og hindre for digital deltakelse

mandag 8.desember

Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) og Deltasenteret i Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) inviterer til digitaliseringsfrokost.

Dato: 08.12 kl 8.30- 11.00
Sted: I Difis kurs- og konferansesenter, Grev Wedels plass 9, 2. etasje, inngang Myntgata, Oslo

Her vil en presentere nye tall om om eldre og digitalisering fra to rapporter på dette temaet. Rapportene er utarbeidet av Difi, SIFO og Deltasenteret.

SIFO og Difi sampresenterer.
 
 

Les mer

Nyhetsarkiv Pressemeldinger
SIFOs Referansebudsjett
SIFO-survey
SIFO (Org.nr: 971 036 885) Postboks 4682 Nydalen, 0405 Oslo - Sandakerveien 24 C, Bygg B
tlf: 22 04 35 00 - faks: 22 04 35 04 sifo@sifo.no - Informasjonssjef: Berit N. Fjeldheim